Wanneer uw beheerder verificatie in twee stappen (ook wel meervoudige verificatie genoemd) inschakelt voor uw organisatie, moet u uw account instellen om het te gebruiken.

Door het instellen van verificatie in twee stappen voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw Office 365-account. U meldt u aan met uw wachtwoord (stap 1) en een code die wordt verzonden naar uw telefoon (stap 2).

1. Controleer of uw Office 365-beheerder meervoudige verificatie heeft ingeschakeld voor uw account. Als dit niet het geval is en u deze stappen wilt uitvoeren, worden de opties in Office 365 niet weergegeven.

2. Meld u aan bij Office 365 met uw werk- of schoolaccount en uw wachtwoord, zoals u dat anders ook doet. Nadat u Aanmelden hebt gekozen, ziet u deze pagina:

3. Kies Nu instellen.

4. Selecteer de verificatiemethode en volg de aanwijzingen op de pagina.

5. Nadat u uw alternatieve contactmethode hebt gecontroleerd, kiest u Volgende.

6. U krijgt een appwachtwoord dat u kunt gebruiken voor Outlook, Apple Mail enzovoort. Kies het kopieerpictogram om het wachtwoord naar het klembord te kopiëren. U hoeft het wachtwoord niet te onthouden.

Een AppPassword word gebruikt bij applicaties die niet om kunnen gaan met meervoudige verificatie zoals ‘Outlook’ en ‘Skype for Business’. Deze applicaties kunnen geen “pop-up” sturen om de verificatie te checken.

Een groot voordeel van een AppPassword, is dat bij wijziging van het account wachtwoord het AppPassword hetzelfde blijft en er bij Outlook niet opnieuw een wachtwoord hoeft ingevoerd te worden.

7. Wanneer u de instructies voor de wijze waarop u uw verificatiecode wilt ontvangen hebt voltooid, wordt u, de volgende keer dat u zich aanmeldt bij Office 365, gevraagd om de code in te voeren die u via sms, telefoon etc. is toegezonden.

Druk op F5 als u wilt dat er een nieuwe code naar u wordt verzonden.

Het wordt sterk aangeraden om meer dan één verificatiemethode in te stellen. Als u bijvoorbeeld veel reist, kunt u overwegen Microsoft Authenticator in te stellen als verificatiemethode. Dit is de meest gebruiksvriendelijke verificatiemethode en voorkomt dat u sms- of gesprekskosten moet maken.